Billede fra produktionen i MediaMouse

Valg af korrekt folie type

Når du køber folie, så bør du vælger en folie i forhold til det du skal bruge den til. Hvis du vil lave noget imidlertidig udsmykning med folie på en rude eller en væg, så er det ikke en god idé at vælge en af de kraftigste folier til permanent udendørs brug.
Så derfor har vi forsøgt at lave en kort beskrivelse af de fire forskellige folietyper vi tilbyder på denne webshop. Fælles for alle folierne er at de er selvklæbende og kan skæres i en skæremaskine eller med en skalpel/kniv.

Oracal 631 - Dekorations folie
Denne folie er meget nem at arbejde med pga. tykkelsen og den ikke-permanente klæber på bagsiden. Dekorationsfolien har en mat overflade og er derved velegnet til opgaver hvor man ikke ønsker de reflektioner som blank folie giver - f.eks. ved udsmykning af podier, vægge, skabe eller lignende overflader.

Oracal 651 - 5 års folie
Permanent folie med blank overflade. God til både indendørs og udendørs opgaver og er lysægte i op til 5 år ved udendørs lyspåvirkning. Dette er en såkaldt monomerisk folie, hvilket er ensbetydende med at den ikke så let bliver strukket ud af form. Folien kan dog opvarmes såfremt man ønsker at strække den. Velegnet til skæring af tekster, logoer og udsmykning af ruder, biler og lignende. Kan også bruges til at lave striber og afblænding af ruder.

Oracal 751c - 8 års folie
Permanent kvalitetsfolie med blank overflade. Primært til udendørs brug pga. den lange lysægtehed. Den er også tyndere end de andre folier og er derved god til små detaljer og steder hvor den helst ikke må give for meget højdeforskel - som f.eks. på en bil. Acrylklæber på bagsiden gør også denne folie til en af de kraftigere klæbende. Så vi anbefaler ikke denne til vægge eller lignende ikke-permanente løsninger. Folien er en polymerisk folie og kan derved strækkes og holder derefter formen.

Effektfolie
Vi har en del forskellige effektfolier, men har samlet de mest efterspurgte i denne kategori. Holdbarheden, tykkelsen og klæbeevnen er forskellige alt efter hvilken folie der specifikt er tale om.
Blandt effektfolierne finder du f.eks. en frostet folie med svag glitter i, som giver en flot effekt af materet sandblæst glas hvis det monteres fra indersiden af en rude. Du finder også sådan noget som metallic-folier i guld, sølv, kobber og andre flotte farver og mere avancerede folier som mat kulfiber til biler og andet man ønsker skal have et carbon-look.


Du kan finde flere detaljer under hver type folie hvor der bl.a. ligger datablade. Men hvis du er i tvivl så er du altid velkommen til at kontakte os, enten ved at sende en email eller ringe. Vi vil hellere hjælpe dig før du køber, end efter du har købt en folie som så måske endda burde have været af en anden type.


Se udvalg
|  Tlf. 70 278 276  |   |  Hejrevang 11 B  |  3450 Allerød